Wat een week ... CD

HOT HEAD SHOW - Respect (2013)

Eén van de meest 'weirde' ...

... albums van de laatste jaren, 'Respect' van de Engelse band Hot Head Show, bestaande uit gitarist en zanger Jordan Copeland (de zoon van Stewart Copeland van The Police en Sonja Kristina van Curved Air), drummer Maxwell "Betamax" Hallett en bassist Jonah Brody.
De band wordt omschreven als "mind-bending art-pop, avant-jazz, flamenco-punks". De genoemde stromingen komen inderdaad in de tien tracks van dit tweede album voorbij, al dekt 'avant-gardistisch' het best de intrigerende en imponerende lading. Er zijn veel referenties maar qua sfeer, absurdisme en teksten komt de muziek nog het meest in de buurt van Frank Zappa/Captain Beefheart, Faith No More, Nick Cave en, op aspecten, bij John Zorn.
De waardering 'geweldig' is niet overdreven. Het geheel scheurt voorbij, je wordt van de ene emotie in de andere gekieperd, de band laat je alle hoeken van de kamer en het muziekspectrum zien en toch klinkt het trio bovenal eigenzinnig. Minpunt: het geheel duurt maar 35 minuten. Ik ga geen tracks bespreken want met de titel van de afsluiter 'The Unbearable Lightness of Bang' is alles gezegd. Harry de Vries (wat een week 39)