Wat een week ... CD

PETER GABRIEL  - Plays Live (1983/2006)

Volgende week ...

... treedt Peter Gabriel weer eens op in Nederland. Enigszins onduidelijk wat zijn setlist zal zijn. Toch niet die covers? Of toch een integrale uitvoering van 'So'? Nieuw werk zal het niet zijn want hij heeft al lange tijd niets meer opgenomen. Daarom terug in de tijd.
'Plays Live' is een fenomenaal live-album, waarvan ik de setlist ooit zelf mocht aanschouwen tijdens Torhour/Werchter. Een band op zijn top met David Rhodes, Larry Fast, Jerry Marotta, Tony Levin en de meester zelf. Briljante soms enigszins mystieke uitvoeringen van o.a. 'The Rhythm of the Heat', 'Family Snapshot', 'Intruder', 'San Jacinto', 'Humdrum', 'Shock the Monkey' en ga zo maar door.
Wat ik nooit heb begrepen is waarom de tracklist op de CD-release van een aantal jaren terug afwijkt van het dubbelvinyl dat in 1983 werd uitgebracht. Er missen tracks en nummers staan in een andere volgorde. Vreemd en onnodig. Ik beroep mij dan ook regelmatig op deze dubbel-LP: een onovertroffen liveregistratie van een bijzondere artiest. Harry de Vries (wat een week 37)