Wat een week ... CD

LITTLE FEAT  - Waiting for Columbus (1978/'02
)


Een van de beste live-albums ...

... ooit, dit legendarische dubbelalbum 'Waiting for Columbus' van Little Feat, opgenomen op diverse locaties vlak voor het overlijden van Lowell George.
Weliswaar geen progressieve rock in de strikte zin van het woord maar 'progressief' was en is deze band wel door de unieke sound, de vreemde samenzang van Paul Barrere en George en de bijzondere fusion van rock, country, jazz en blues. Bovendien bezat de band een briljante ritmesectie met de helaas overleden Richie Hayward op drums, Kenny Gradney op bass en Sam Clayton percussie. Muziek die op een feestje altijd voor hilarische verwarring zorgde. Feestgangers wilden direct dansen op 'Dixie Chicken' of 'Oh Atlanta'  maar als men het probeerde lukte het niet. De dansvloer stroomde snel leeg.
Onovertroffen uitvoeringen van 'Fat Man in the Bathtub', met een excellerende Bill Payne op keyboards, van 'Old Folks Boogie', 'Time Loves a Hero', 'Red Streamliner' en het wervelende 'Day at the Dog Races'. Wat een band! Harry de Vries (wat een week 30)