Wat een week ... CD

FAELWA - Farewell Sun (2009)

Veelbelovend Nederlands duo ...

... bestaande uit Mark Kwint (guitar, bass, bouzouki, vocals) en Jasper Strik (piano, mellotron, whispers), aangevuld met Mirna's Flings Arjen Hoekstra op drums. 'Farewell Sun' is hun eerste release en is een 'EP' met vier tracks.
Faelwa beweegt zich in de hoek van de melancholische en donkere, door de bijbehorende jaargetijden gekleurde, progressieve muziek waarin folkinvloeden zijn verwerkt. De grote lijn van de composities wordt met name getekend door het pianospel van Strik. Het geheel klinkt warm, vol en is beeldend. Zo zie ik de wilgen buigen aan de rand van het weiland luisterend naar het met een prachtige titel getooide 'Wilgenwind'. Ik moet zo af en toe ook denken aan de Scandinavische band White Willow (let op hun naam!) die een soortgelijke sfeer weet neer te zetten, al gaat dat bij hen gepaard met wat meer elektronisch geweld. Faelwa is ingetogener, luister maar eens naar de subtiele mellotronstreepjes die her en der worden neergezet.
Het is het nog niet helemaal wat Faelwa laat horen, het is voor mijn gevoel nog niet af, maar het is veelbelovend en heeft ontegenzeggenlijk potentie. De prachtige thema's verdienen dan ook een nadere uitwerking tot volwas- sen composities. Maken die volwaardige CD! Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 37)