Wat een week ... CD

DAVID GILMOUR - London 1984 (2009)


Er bestond een hiaat in de liveregistraties ...

... van David Gilmour's solocarrière tijdens de jaren tachtig, terwijl Gilmour na het uitbrengen van 'About Face' toch zeer regelmatig tourde. Er was wel een DVD van dit concert. Nu is er dan de CD 'London 1984', de weergave van een optreden in The Hammersmith Odeon op 30 april van dat jaar, die dat hiaat in Gilmour's discografie stijlvol opvult.
Hoewel ook hier weer niet is gekozen voor een integrale weergave van het concert - waarom dan niet vraag je je af - is hier sprake van een uitstekend concert waarop Gilmour o.a. wordt bijgestaan door de heerlijke drummer Chris Slade, Mick Ralphs (guitar), Greg Dechart (keyboards), Mickey Feat (bass), Ralph Ravenscroft (reeds) en gastbijdragen van Roy Harper ((vocal) en Nick Mason (drums).
Met vijf tracks is 'About Face' goed vertegenwoordigd terwijl de overige vier tracks van zijn solodebuut 'Gilmour' stammen - waaronder mijn favo- riet 'There's No Way out of Here' - en van Floyd's The Wall zijn 'Run Like Hell' en het terecht onvermijdelijke 'Comfortably Numb' vertegenwoordigd. Een geinspireerd concert met een wat dof maar goed geluid in een voor Gilmour verwarrende periode: solo doorgaan, Floyd laten herleven, juri- dische twisten met Roger Waters en wat al niet meer. Aan de kwaliteit van het album is dat gelukkig niet te horen.

Na Gilmour's briljante 'Live in Gdansk' is 'London 1984' een niet verwach- te maar welkome release. En voor het geld hoeft u het niet te laten: voor 10 euro zit je goed. Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 43)