Wat een week ... CD

STEVE HACKETT - Tribute (2008)

Voor u naar de winkel rent ...

... om de nieuwe Steve Hackett aan te schaffen: het is Steve's meest puur klassieke album tot nog toe. Hackett is op 'Tribute' te beluisteren als vertolker van klassieke gitaarmuziek van Bach (o.a. stukken uit de Luit-suites), Granados en Barrios. Van Barok tot Spaans. Daartussen drie eigen composities, die de meer impressionistische toon van de ex-Genesis man bevatten.
Het album is een eerbetoon aan de componisten die Hackett verleidden tot de klassieke gitaar en bovenal aan de Spaanse gitarist Andrés Segovia (1893-1987), de man die de gitaar tot op het concertpodium bracht. "Let's just say on the nylon guitar his playing informs my every note! I wrote this as a tribute to his eternal influence." Aldus Hackett over zijn eigen 'The Fountain Suite', een hommage aan Segovia en één der hoogtepunten van het album.
Steve's spel is briljant, een lust voor het oor voor liefhebbers van het genre. Nu maar hopen dat de klassieke muziekwereld, dat al erg positief was over Steve's eerdere uitingen op dit terrein, hem niet definitIef aan zich weet te binden. We zijn gewaarschuwd. Eind oktober komt 'Prelude to Summer' uit, een gezamenlijk product van Steve en 'brother John'. Wéér geen progrock. Peter Swart (wat een week 40)