Wat een week ... CD

FRANK VAN BOGAERT - Human (2002)

Richard Wright's overlijden ...

... leidde hier in huis niet alleen tot emoties maar ook tot veel luisteren naar Pink Floyd en naar Wright's solo-albums. Toch kreeg één album tussendoor nog een kans deze week en dat was 'Human' van de Belg Frank van Bogaert, een gerespecteerd muzikant en componist van met name elektronische muziek. Van Bogaert heeft inmiddels zeven albums op zijn naam staan.
Wat ik bij Klaus Schulze zo goed vind is zijn gevoel voor ritme dat hij verwerkt in zijn elektronische composities, niet in de laatste plaats terug te voeren op zijn 'vroegere' leven als drummer. Van Bogaert is daar ook sterk in, in het voorzien van zijn sterke melodieën en prachtige klanktapijten van een ritmische basis. Het geheel komt organisch over waardoor je als luisteraar in een soort 'flow' komt.
Deze elementen zijn goed te horen in uitschieters 'Ballet', 'Technologika' en 'Meander' waarin het intrigerende ritme de tracks bepaalt. Maar iedere compositie is raak. Ik kwam deze CD bij toeval tegen in een Rotterdamse platenbak. Maar het smaakt naar meer. Ook Van Bogaert's laatste album 'Nomads' uit 2006 schijnt erg sterk te zijn. Op zoek dan maar. Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 38)