JoJo's Intro

ProgLog AFTERglow publiceert indrukken van Harry de Vries alias 'JoJo', en andere liefhebbers en veelkopers van progressieve rock en symfonische muziek. JoJo was tot voor kort verbonden aan een andere muzieksite maar wegens een zakelijk conflict is die verbintenis verbroken en heeft hij dit ProgLog opgezet. 'Indrukken' over verschenen albums, over artiesten uit dit obscure genre, over muzieksites die aandacht geven aan deze muziek en over veranderingen en ontwikkelingen die plaats (zouden moeten) vinden in dit genre.

Aan ProgLog AFTERglow is een uitgebreide dBase ProgReviews gekoppeld (www.afterglow2.blogspot.com). In deze databank zijn rond de honderd reviews opgenomen die JoJo schreef in de periode 2003-2006 en die onrechtmatig gepubliceerd worden door een andere muzieksite (OJEMusic). In het licht van deze onrechtmatigheid heeft JoJo ervoor gekozen al zijn reviews in genoemde databank op te nemen.

Ook zullen JoJo en anderen op ProgLog AFTERglow reageren op recensies die op andere sites en in muziekbladen worden gepubliceerd. Want als er een muzieksegment is waar de kritische blik ontbreekt dan is het het segment 'prog en symfo' wel. Veel bladen en sites zijn te lief, terwijl de lezer c.q. koper en hopelijk ook de bands en artiesten het meeste hebben aan eerlijke feedback zolang die constructief is. Natuurlijk is ook onze feedback subjectief en slechts een stukje van de puzzel. Leg de vele puzzelstukjes op de goede plek en u komt erachter of een album gekocht moet worden, of een band verder moet worden onderzocht en of een concert bezocht moet worden. JoJo en consorten leveren aan deze puzzel slechts een bescheiden maar hopelijk welkome bijdrage. Ergert u niet, verbaast u of vermaakt u slechts.

ProgLog AFTERglow,
16 oktober 2006