Wat een week ... CD

STEVE HACKETT - At the Edge of Twilight (2019)

Op de burelen ...

 
 ... van ProgLog AFTERglow wordt niet zo vaak meer juichend gereageerd als er een nieuw album van Steve Hackett aankomt. Voor mij geldt dat niet. Deze geweldige gitarist en componist levert immers nog steeds prima werk af. Die vlieger gaat zonder twijfel ook op voor zijn nieuwste creatieve tak aan zijn boom van vele soloalbums. 
'At the Edge of Twilight' is een meer dan uitstekend album waarop Hackett vele stijlen voorbij laat komen - prog, symfo, hardrock, folk, world music, klassiek, gospel - maar waarbij alles overduidelijk de handtekening van de meester heeft. Niet alleen via zijn spel op de akoestische en de typische Hackettiaanse strepen op de elektrische gitaar maar ook compositorisch proef je ook op dit werkstuk de saus waarmee hij al sinds zijn eerste soloalbum na Genesis in 1975 zijn muziek lardeert. 

Hoogtepunten zijn opener 'Fallen Walls and Pedestals' en het machtige en imponerende 'Those Golden Wings'. Maar alle 10 tracks zijn wonderschoon. Wat vind ik het jammer dat ik te laat was voor kaarten voor zijn vijf optredens in De Boerderij in Zoetermeer. Stijf uitverkocht namelijk. En terecht. Harry de Vries (wat een week 04)