Wat een week ... CD

THE GARDENING CLUB - The Riddle (2018)

Niet alleen het art work ...

 
... is weer wonderschoon maar ook de 13 tracks op het nieuwe album 'The Riddle' van The Gardening Club mogen er weer zijn. En in die zin zet men de uitstekende lijn voort die werd ingezet op de heruitgave in 2017 van de titelloze voorganger uit 1983.
De harde kern van de in Canada residerende 'club' bestaat uit Martin Springett (zang, gitaar, composities, art work), James MacPherson (drums, synths) en Norm MacPherson (gitaar), aangevuld met Wayne Kozak (sax) en Sean Drabbit (bas). Zij maken prachtig verzorgde, enigszins traditionele progressieve rock waar wat mij betreft Canterbury invloed in doorklinkt maar ook referenties aan Camel en het vroege Genesis opgeld doen.Terwijl Springett's stem doet denken aan Dave Cousins (Strawbs). Af en toe bekruipt mij het gevoel dat er wat meer peper in mag maar tegelijk heeft de romantische sfeer ook wel wat. De muziek in combinatie met het art work doet je namelijk verlangen naar een andere wereld. Daar is introspectie, intuïtie, emotie en verbeelding voor nodig, stijlelementen uit de Romantiek. De muziek en de teksten van The Gardening Club zetten daartoe aan.
Martin Springett meldde dat 'de club' alweer bezig is met een opvolger, getiteld 'Boy on a Bike'. Ik kijk er reikhalzend naar uit. Harry de Vries (wat een week 03).