Wat een week ... CD

MACHINE MASS - Plays Hendrix (2017)

Als volleerd coverhater ...

... zag ik op tegen het nieuwe album 'Plays Hendrix' van Machine Mass. Maar het valt meer dan mee want de 9 covers zijn in deze jazz-rock bewerkingen nauwelijks te herkennen als Jimi Hendrix composities. Natuurljk schemeren de oorspronkelijke thema's er doorheen zoals in 'Purple Haze' en 'Voodoo Chile' maar 'Little Wing' en 'Third Stone From The Sun' zou ik niet snel herkend hebben.
Antoine Guinet en Michel Delville (resp. toetsenist en gitarist bij o.a.The Wrong Object) en Tony Bianco (drummer bij o.a. douBt) weten de psychedelische sfeer van Hendrix' werk en tijdsgewricht goed te treffen. Ook de toevoeging van keyboards aan het doorgaans toetsenloze werk van Hendrix pakt goed uit. Bovendien staan de drie hun mannetje op hun instrumenten.
Resumerend een prima album, al kun je je afvragen waarom je, als je de oorspronkelijke composities zo heftig bewerkt dat herkenning ver weg is, niet gewoon zelf nieuwe composities schrijft. Dat zal marketingtechnisch wellicht wat minder interessant zijn. Harry de Vries (wat een week 24)