Wat een week ... CD

 IAN DANTER - Second Time Around (2015)

'Mainstream rock' ...

... is de kwalificatie aan 'Second Time Around' van multi-instrumentalist Ian Danter, o.a. drummer van Dressed to Kill, de tributeband van Kiss. Dit is de opvolger van het goed ontvangen debuut 'Prove You Wrong' (2013). Danter speelt alle instrumenten zelf. Knap, want er ontstaat toch echt de illusie dat hier een band aan het werk is.
Wellicht doe ik Danter tekort met de nihilistische kwalificatie 'mainstream rock'. 'Classic rock' is een betere omschrijving. Alle ingrediënten van dit genre zijn vertegenwoordigd: zwaar aangezette herkenbare riffs, veelal opgebouwd uit simpele gitaaraccoorden, krachtige, bij vlagen melodieuze vocalen en flitsende gitaarsolo’s als intermezzo’s en wat ballads als oases van rust (o.a. de titelsong en 'I Love You More'). Het album doet mij nog het meest denken aan Boston, de classic rockband uit de 70'er en 80'er jaren, die op het grensvlak van hardrock en pop opereerde.
Voor de liefhebber van ongecompliceerde melodieuze rockmuziek en wars van obscure muzikale experimenten zal 'Second Time Around' een aardige luisterervaring zijn. Henk Vermeulen (wat een week 19)