Wat een week ... CD

 FRANK ZAPPA - Chicago '78 (2016)

'The Vaults' ...

... van Zappa worden langzamerhand door Joe Travers in opdracht van de Zappa Family Trust ontsloten. Concerten worden geremasterd uitgebracht en zijn eindelijk tegen een redelijke prijs te koop.
Zo ook show 2 op 29 september 1978 in het Uptown Theatre in Chicago. De grote leider is met zijn band (Willis, White, Walley, Mars, Wolf, Mann, Barrow en Colaiuta) geweldig op dreef. Gestoken in een mooi geluid worden op twee schijven 17 tracks uitgevoerd (totale tijd: 120 minuten) met als uitschieters 'Village of the Sun', 'Bamboozled by Love', 'Sy Borg' met een geweldige synthsolo van Tommy Mars (?), een experimentele uitvoering van 'Yo Mama', 18 minuten genieten van een van de beste Zappa-songs ooit 'Don't Eat the Yellow Snow' en een fabuleuze gitaarsolo van de meester zelf in 'Black Napkins'.
Ik kan niet wachten op wat er allemaal nog te voorschijn komt uit de overvolle archieven van Frank Zappa. Als het de kwaliteit heeft van 'Chicago '78' dan sta ik vooraan om het aan te schaffen. Harry de Vries (wat een week 20)