Wat een week ... CD

THE K FELLOWSHIP - Before the Dawn (2016)

Dit is Kate Bush ...

... die voor haar optredens vorig jaar in Londen deze bandnaam bedacht en koppelde aan de 3 CD audioregistratie 'Before the Dawn'. Voor het eerst sinds 1979 weer live optredend. En hoe! 
Bush wordt bijgestaan door een topband met o.a. toetsenist en wat al niet Jon Carin (Pink Floyd, Gilmour, Waters), drummer Omar Hakim (Weather Report), bassist John Giblin (Brand X), gitarist David Rhodes (Peter Gabriel) en toetsenist Kevin McAlea (Gilmour). Plus uiteraard de fenomenaal zingende en in vorm zijnde Kate Bush.
Kate Bush gaat nooit op de automatische piloot, experimenteert, komt niet met een op zekerheid gebaseerde rij klassiekers maar richt zich op liveuitvoering van 'Hounds of Love' (1995) en 'Aerial' (2005). Wat een band, wat een stem, wat een artistieke synergie, wat een composities en wat een geluid. Van het uit drie acts opgebouwde album bevallen mij Act 1 - o.a. met een kippenvelopening via 'Lily', 'Hounds of Love' en 'Joanni' en het briljant uitgevoerde 'King of the Mountain met een hoofdrol voor de als mitrailleurvuur spelende Hakim op drums - en Act 3 met o.a. 'Somewhere in Between', 'Among Angels' en 'Cloudbusting', het best. Ook Act 2 is prima maar bestaat deels uit gesproken tekst en toneelvertelling en daar moet je toch bij zijn geweest vind ik.
 
Ik hoop dat Kate Bush, ondanks haar zeer gedoseerde werkwijze, ook andere periodes uit haar oeuvre live gaat uitvoeren! Want 'Before the Dawn' is een fenomenaal werk, een absolute piekervaring! Harry de Vries (wat een week 04)