Wat een week ... CD

FOCUS 8.5  - Beyond the Horizon (2016)

Interessant tussendoortje ...

... deze tijdens intermezzi van de Zuid-Amerikaanse tour in 2005 opgenomen zeven, nog nooit eerder uitgebrachte, tracks. Toen bestond Focus nog uit Thijs van Leer (keyboards, flute, vocals), Pierre van der Linden (drums), Bobby Jacobs (bass) en Jan Dumee (guitars), hier aangevuld met allerlei Zuid-Amerikaanse grootheden.
Het is een album dat heerlijk wegdraait, niet in de laatste plaats door het geweldige fluitwerk van Van Leer in o.a. 'Focus Zero' en zijn heerlijke orgelwerk in o.a. 'Hola, Como Estas'. Voorts moet je een liefhebber zijn van de muzikale vrolijkheid van dat continent. Als het niet te lang duurt kan ik het nog wel aan - het blijft hier binnen de perken - maar muziek moet ook weer niet al te vrolijk zijn naar mijn mening.
Het zou zonde zijn geweest als de opnames van 'Beyond the Horizon' op de plank waren blijven liggen. Daarvoor zijn ze, ook produktioneel, van een te hoge kwaliteit. Desondanks kijk ik uit naar nieuw werk van het huidige Focus met het stuwende en virtuoze gitaarwerk van Menno Gootjes. Harry de Vries (wat een week 26)