Wat een week ... CD

GUNHILL - Nightheat/One over the Eight (2016)

Onterecht over het hoofd gezien ...

... de band Gunhill van de geweldige zanger John Lawton (Lucifer's Friend, Uriah Heep) die in de jaren '90 kortstondig actief was. De twee enige releases - 'One over the Eight', een 'fanclub only cassette', en het langdurig niet meer te verkrijgen 'Nightheat' - zijn nu tezamen en geremasterd uitgebracht. 
De fanclub release is aardig maar het geluid laat te wensen over. Maar wat is 'Nightheat' een geweldig album zeg, een 'Peak Experience'. Met 11 puntige rocksongs, subliem uitgevoerd in een prachtig helder geluid en met de imponerende stem van John Lawton als middelpunt. Songs als 'Don't Stop Believing', 'Ready for Love' en 'Any Day Now' staan als een huis en nestelen zich snel maar langdurig in het hoofd. Het elftal is aangevuld met 2 sterke bonustracks - 'Sympathy' en 'Come Back to Me' - die al bekend waren van Uriah Heep.
Onbegrijpelijk dat Gunhill niet is doorgebroken een jaar of 20 terug. Dat had de 4-mansformatie met 'Nightheat' in alle opzichten verdiend. Harry de Vries (wat een week 27)