Wat een week ... CD

IBRAHIM MAALOUF - Red & Black Light (2015)

Bovenste plank ...

... jazz rock met een Arabisch accent, dat is wat trompettist en componist Ibrahim Maalouf laat horen op dit nieuwste album 'Red & Black Light'. Tegelijkertijd uitgebracht met pendant 'Khartoum'. Beide albums bezingen de vrouw: het eerste schalt de loftrompet over de hedendaagse vrouw; het tweede beduidend ingetogener album 'bezingt' vrouwen die de geschiedenis veranderden.
'Red & Black Light' borduurt muzikaal voort op het hier eerder besproken en briljante 'Illusions' (2013). Het kwartet laat aanstekelijke jazz-rock horen waarin de unieke, met een vierde ventiel uitgeruste trompet van Maalouf, de kwarttonen uit de Arabische muziek toevoegt maar ook Miles Davis laat doorklinken. De Fender Rhodes van Legnini zorgt voor een Canterbury touch.

Bij beluistering van de muziek van Maalouf wil je gaan juichen, springen, dansen om dan ineens weer te gaan zitten omdat je een traantje weg moet pinken. Een uniek artiest die ik hopelijk weer live ga aanschouwen want live is het helemaal een feest. Harry de Vries (wat een week 41)