Wat een week ... CD

LUCIFER'S FRIEND - Awakening (2015)

De mannen zijn inderdaad ...

... weer wakker want de Duits/Engelse band Lucifer's Friend heeft op CD 1 van deze dubbelaar tien 'oude' tracks opnieuw ingespeeld en presenteert op CD 2 vier nieuwe studiocomposities. En er zijn alweer optredens geweest en gepland.
De in 1970 opgerichte band kreeg het lastig in 1976 toen zanger John Lawton de overstap maakte naar Uriah Heep om de legendarische David Byron te vervangen. Hij is nu weer teruggekeerd en zingt - met een klein rafeltje der tijd - als vanouds en wordt o.a. ondersteund door zijn vroegere kompanen Peter Hesslein (gitaar) en Dieter Horns (bas).
De band is heerlijk op dreef en laat in een heldere produktie horen de tweede of derde jeugd te zijn begonnen. De oude tracks staan, zoals het hoort in hard rock, als een huis met als uitschieters 'Ride the Sky' en 'Toxic Shadows'. De nieuwe nummers bevatten af en toe wat progressieve accenten maar de heren weten toch met name waar de klepel in de hardrock klok hangt. Een overtuigende comeback van Lucifer's Friend. Harry de Vries (wat een week 40)