Wat een week ... CD

DBA - Pictures of You (2012
)


Onverwacht samenwerkingsverband ...


... tussen Geoff Downes en Chris Braide. 'Onverwacht' omdat we Downes in de progressieve hoek kunnen plaatsen gezien zijn lidmaatschap van Yes en ooit van Asia terwijl Braide in de populaire hoek zit met zijn werk voor o.a. Lana del Rey en Christina Aquilera. En dat zijn artiesten waar AFTERglow niet warm voor loopt en dat is nog zacht uitgedrukt.
Is DBA dan bij voorbaat gedoemd tot mislukken? Natuurlijk niet. 'Pictures of You' bevat namelijk negen tracks die zich laten omschrijven als progressieve mainstream aan de goede kant van de streep. De wat gladde uit de pop komende invloeden van Braide worden ruimschoots en smaakvol in balans gebracht door de partijen van Downes en zijn invloed op de composities. De uitgebreide uit vier delen bestaande 'Sunday News Suite' vormt een hoogtepunt waarbij vele wegen worden ingeslagen, hetgeen de variatie ten goede komt, en uiteindelijk integraal van hoge kwaliteit is. Dat geldt overigens ook voor de prima (samen)zang in alle tracks en de sterke produktie.
Zin in relatief ongecompliceerde progressieve rock met een popsaus, andersom mag ook zoals u wilt, na de vermoeiende feestdagen? DBA zorgt ervoor. Harry de Vries (wat een week 01)