WAT EEN WEEK ... CD             👍


HELD BY TREES
- Solace/Eventide Live (2023)
 
 

Wat een prachtig werkstuk...            
    

 

... heeft Held By Trees afgeleverd met de heropname van het eerder uitgegeven 'Solace' en het nieuwe 'Eventide', beide opgenomen in de Real World Studios van Peter Gabriel. Deze 6 mansband, onder leiding van gitarist Robbie McIntosh (o.a. Paul McCartney, The Pretenders) en projectleider David Joseph, heeft een indrukwekkend instrumenteel album gemaakt met 10 epische en toch minimalistische tracks, gezet in een uitstekende, mooie en glasheldere produktie.
Een deel van de muzikanten was ooit betrokken bij Talk Talk en dat is goed te horen. Vooral de sfeer van de latere albums van die ikonische band vinden we hier terug. Maar ook invloed van Pink Floyd. Luister eens naar de geweldige gitaarsolo van McIntosh in het nummer 'The Tree Life', je zou toch zweren dat David Gilmour even in de studio was. 
Opvallend is dat op mijn promo-exemplaar David Joseph aan het eind gesproken commentaar geeft op iedere track. Voor mij een novum, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Het geeft een inkijkje in het waarom, het wat en het hoe.
Hoe dan ook, het is heerlijk wegdromen op deze muziek van Held By Trees. Kom maar door met de volgende albums! Harry de Vries (wat een week 14)