Wat een week ... CD

UDO PANNEKEET - Electric Regions (2019)

Een lange reis  ...            
                                                                                     
... over de wereld en in Nederland langs concertzalen en theaters als bassist van Focus en met andere projecten, bracht Udo Pannekeet gaandeweg tot allerlei composities waarvan er nu 5 zijn nieuwe en tweede album 'Electric Regions' sieren.
Focus zag ik met enige regelmaat live schitteren, zowel met de vertrokken bassist Bobby Jacobs als recent met Pannekeet. Toen viel al op dat de laatste meer experimenteel bezig was, de grenzen van de bas verkende. Dat doet hij hier ook met referenties aan Jaco Pastorius en qua composities aan Weather Report en Frank Zappa. Af en toe schemeren er wat Focus invloeden doorheen zoals in de 23 minuten van opener en titelnummer 'Part One', een epische track die ik iets te lang vind duren waardoor mijn concentratie wegloopt. Maar er wordt virtuoos gemusiceerd. Dat geldt ook voor de andere tracks waarbij 'The Antibes Situation' - een vervelende situatie tijdens een vakantie die toch goed uitpakte - en het ingetogen 'Cocon Cocon' favoriet zijn. 
Samen met een lange lijst andere muzikanten, waaronder de huidige gitarist Menno Gootjes en voormalige gitarist van Focus Eef Albers, heeft Udo Pannekeet met 'Electric Regions' een puik progressief jazz-rock album afgeleverd dat staat als een huis. Harry de Vries (wat een week 02)