Wat een week ... CD

LITTLE FEAT - Waiting for Columbus (1978)

RIP Paul Barrere ...

 
... geweldige gitarist, componist en sterkhouder van Little Feat. Barrere overleed gisteren aan complicaties bij de behandeling van zijn leverkanker. Tot een paar weken terug trad hij nog op. De band had een tijdelijke vervanger en was nog op toernee. Het feit dat zij in zijn laatste ogenblikken niet bij hem konden zijn, raakt hen diep.
Little Feat was natuurlijk al onthoofd door het overlijden van Lowell George in 1979. Na het overlijden van de unieke en briljante drummer Richie Hayward in 2010 hadden zij wat mij betreft moeten stoppen. Zijn vervanger Gabe Ford leek in niets op Hayward. Gitarist Fred Tackett bleef voor mij altijd een vreemde eend in de bijt.
Nu Paul Barrere is overleden hoop ik dat de oudgedienden Bill Payne, Kenny Gradney en Sam Clayton de stekker uit Little Feat trekken. En dat kan want na al het moois dat is gemaakt kunnen we ons laven aan hun nalatenschap. Met een van de beste livealbums ooit, 'Waiting for Columbus', voorop. Ik ga dat album zo beluisteren. Als eerbetoon aan Barrere. Harry de Vries (wat een week 27)