Wat een week ... CD

SUPERSISTER -  Complete Catalogue (1969-nu)

Prima concert ...


... afgelopen vrijdag in De Boerderij in Zoetermeer van het Supersister Projekt, met o.a. oudgedienden en oerleden Robert-Jan Stips - de grote roerganger - en Marco Vrolijk, aangevuld met de uitstekende drummer Leon Klaasse (o.a. Sweet 'd Buster), bassist Bart Wijtman (Ocobar) en violiste Marieke Brokamp. Als gasten deden mee Earring's Rinus Gerritsen en zangeres Joke Gereats van The Nits. Een staalkaart van oud en nieuw werk- van het recent verschenen album 'Retsis Repus' - kwam voorbij en hoe!
Stips was zeer op dreef op toetsen met tussendoor ontroerende en soms hilarische anekdotes die echter wel de spanningsboog van de muziek doorbraken. Briljant was het vioolspel van Brokamp die de meeste fluitpartijen van de overleden Sacha van Geest violeerde. Stips wil immers niet met een andere fluitist spelen, en dat begrijp ik volkomen. 

Een uitstekend concert dat aanleiding gaf de geweldige catalogus van Supersister gisteren weer eens door te fietsen. Er staat hier namelijk nogal wat in de kast van deze bijzondere band met dat unieke geluid. Naast Solution was dit mijn favoriete band uit de jaren '70 en dat zal ook zo blijven.De albums zijn overigens net heruitgegeven op gekleurd vinyl. Harry de Vries (wat een week 26)