Wat een week ... CD

ED WYNNE -  Shimmer Into Nature (2019)

Voetjes van de aarde ...

 
... loskomen van het dagelijks gedoe, dat is al jarenlang het devies van de Ozric Tentacles en overduidelijk ook van hun voorman, hoofdastronaut Ed Wynne, op zijn eerste soloalbum 'Shimmer Into Nature'.
Uiteraard zijn er in de 5 tracks veel overeenkomsten met zijn basisband. Het blijft immers space rock. En toch zijn er verschillen op dit uitstekende werkstuk. De produktie is werkelijk geweldig, beter en transparanter dan bij de Ozrics, alsof je ergens in het heelal zweeft, de vreemde geluiden uit zijn "synths 'n stuff" zijn nog eigenzinniger en prominenter aanwezig dan bij de Ozrics en doen vermoeden dat er allerlei andere ruimteschepen in de buurt zijn of wellicht andere beschavingen het signaal geven dat ze ook bestaan. Voorts is de instrumentatie sterk, wordt het ritmisch vermogen van de luisterende homo sapiens in alle naden en voegen gestimuleerd en bovenal vergeet Wynne ook de melodielijn niet. De 'hippiehoes' maakt het plaatje af.
Wat een weldadig album heeft Wynne gemaakt. Heel eerlijk spreekt het mij nog meer aan dan de laatste albums van de Ozric Tentacles. Al denk ik dat de ruimteschepen 'Wynne' en 'Ozric' elkaar in de toekomst ergens op een door hen ontdekte planeet weer zullen ontmoeten. Harry de Vries (wat een week 21)