Wat een week ... CD

CLAYPOOL LENNON DELIRIUM - 
South of Reality (2019)

Men neme  ...

 
... de psychedelische elementen die The Beatles ooit verwerkten in o.a. 'Revolver' en 'Sgt. Pepper', u vermenigvuldigt dat met 2, vermengt dat met stevige progrock en de muziek van The Claypool Lennon Delirium, bestaande uit Les Claypool en Sean Lennon, op hun tweede leg 'The South of Reality' is getypeerd.
En laat ik maar met de deur in huis vallen: dit tweede album is van een uitermate hoge kwaliteit, op alle genoemde aspecten en ik voeg daar nog aan toe de prima produktie, de sterke zang
en de technische vaardigheden van de beide mannen, alle instrumenten worden door henzelf gespeeld, en bovenal negen avontuurlijke, vernuftige en 'sonische' composities, Tel daar nog bij bij op de geëngageerde teksten (o.a. een oproep tot politiek activisme bij de jeugd) plus het prachtige art-work en de basis is meer dan gelegd voor een notering in de Top 10 van de Eindejaarslijst 2019.  
Sean Lennon wordt onvermijdelijk achtervolgd door zijn afkomst. Vandaar dat hij ironisch zei over de samenwerking met Claypool: “I told Les that I was Neil Diamond’s nephew. I think that is what really sold him on the idea of working with me”. Hoe dan ook die samenwerking werpt zijn vruchten meer dan af: 'South of Reality' is een van de topalbums van dit jaar en een veeldraaier. Harry de Vries (wat een week 18)