Wat een week ... CD

DAVID CROSS & ANDREW BOOKER -
ENDS MEETING
(2018) 


Het lijkt soms alsof ...


... violist David Cross na zijn periode met King Crimson in de jaren '70 maar weinig actief is geweest. Het tegendeel is waar. Na een korte periode in de luwte formeerde hij de David Cross Band waarmee hij al jaren de wereld over trekt. Bovendien werkt hij op projectbasis regelmatig samen met o.a. Robert Fripp en dus ook met Sanguine Hum's Andrew Booker met wie hij het in 2006 op één avond (!) opgenomen album 'Ends Meeting' maakte dat nu echter pas wordt uitgegeven.
Booker (electronische drums) en Cross (electric violin) laten in de 7 tracks sferische, naar mijn mening deels geïmproviseerde muziek horen waarin het experiment de boventoon voert en Cross de meest vreemde geluiden uit zijn viool haalt. Het resulteert in een collage van geluid maar wel met een duidelijke structuur c.q. kop, romp en staart en melodie zoals mooi te horen is in opener 'Loopscape A'. 

Op 'Ends Meeting' kan lekker mentaal worden weggezweefd maar Cross en Booker halen je vaak weer met een onverwachte eruptie terug op aarde. Lekker album. Mij een raadsel waarom de release 12 jaar heeft moeten wachten. Harry de Vries (wat een week 30).