Wat een week ... CD

ROGER WATERS - Is This The Live We Really Want? (2017)

In Londen was ik deze week...

... voor een bezoek aan de prachtige, indrukwekkende en emotievolle Pink Floyd Exhibition 'Their Mortal Remains' in het V&A Museum en o.a. een bezoek aan het Battersea Power Station (hoes 'Animals'). Dat maakte het al tot een Floydweek. De Floyd dichtheid nam verder toe, toen ik de tijd vond om het nieuwste album van Roger Waters 'Is This The Life We Really Want?' eindelijk goed te beluisteren.
Het is het wachten - 25 jaar - waard geweest. Waters heeft een sterk album afgeleverd dat produktioneel staat als een huis (Nigel Godrich o.a. Radiohead), een politiek statement is tegen oorlog, terrorisme en foute machthebbers zoals Trump, natuurlijk Floydreferenties kent en bovenal twaalf tracks lang kan tippen aan zijn meesterwerk 'Amused To Death'. Een knappe prestatie van Waters die nog net zo assertief en verbaal agressief is als in zijn 'Animals' teksten.
"Picture a
shithouse with no fucking drains. Picture a leader with no fucking brains" zingt Roger Waters in 'Picture That'.
Wie laat er nog protestsongs horen tegenwoordig? Waar is het politieke engagement in de muziek gebleven? In ieder geval bij Roger Waters dus. Het predikaat 'Peak Experience' volledig waard.  Harry de Vries (wat een week 22)