Wat een week ... CD

RIVAL SONS - Hollow Bones (2016)

Dit in een prachtige hoes ...

... gestoken vijfde album 'Hollow Bones' van de Californische band Rival Sons siert al een aantal weken de laser van mijn CD. Want het betreft een indrukwekkend werkstuk.
Rival Sons lijkt mij geïnspireerd door Led Zeppelin, Deep Purple, Free en Uriah Heep en wat dichterbij in de tijd Faith No More. Daar zijn behoorlijk wat referenties van te vinden in de 9 tracks die dit album rijk is. In die zin laat dit viermansschap een retrogeluid horen. Maar het is agressiever en de produktie klinkt uiteraard eigentijdser. De bandleden staan, zoals hun voorbeelden, speltechnisch op een hoog niveau. Waarbij zanger Jay Buchanan een eervolle vermelding verdient: wat kan die man zingen! Uitschieters zijn het experimenteler part 2 van de titelsong, 'Tied Up' en het van Ike en Tine Turner bekende 'Black Coffee'. Ik hou niet van covers maar deze mag er zijn.
Opvallend is de afsluiter 'All That I Want'. Het is een vreemde eend in de bijt want een soort ingetogen Americana. Misschien om te laten horen dat men dat ook beheerst? Harry de Vries (wat een week 22)