Wat een week ... CD

MARTIN TURNER - New Live Dates (2016)

The Complete Set ...

... want het betreft hier een integrale heruitgave van Vol.1 en Vol. 2 van bassist en zanger Martin Turner van Wishbone Ash van concerten die in 2005/2006 werden opgenomen en toen separaat werden uitgegeven.
Turner heeft juridische akkefietjes moeten uitvechten met zijn voormalige bandgenoot Andy Powell waardoor hij niet onder de bandnaam mag spelen. Commercieel lastig maar inhoudelijk niet want hij speelt de oude bandtracks gewoon. Hier in een 5-mans formatie met het voor het Wishbone Ash-geluid onontbeerlijke samenspel van twee gitaristen nl. Roy Hatfield en Keith Buck. Zij benaderen het oorspronkelijke geluid dicht zoals o.a. goed te horen valt in de klassiekers
'Jailbait' (van 'Pilgrimage' uit 1971), 'Warrior' (van 'Argus' uit 1972) en 'Lorelei' (van 'New England' uit 1976).
'New Live Dates' biedt een prima gespeelde staalkaart van de klassieke Ash albums in een goede maar wat droge produktie. Staat de creativiteit dan stil bij Turner? Nee, hij brengt met enige regelmaat nieuw materiaal uit. Maar met deze terugblik kan ik ook prima uit de voeten, al haalt het het niet bij de originelen. Harry de Vries (wat een week 16)