Wat een week ... CD

ODIN'S COURT - Turtles All The Way Down (2014)

Het is wel wrang ...

... dat de Amerikaanse progmetalband Odin's Court vier albums bij een gerenommeerd label aflevert en weinig succes boekt en een nieuw album in eigen beheer uitgeeft dat staat als een huis, mogelijk hun beste werk is en bredere aandacht krijgt. Want dat is het geval bij 'Turtles All The Way Down'.
Hoewel de band zich dus in het progmetalsegment beweegt heeft men zeker meer in huis dan dat. De door de gitaren van Matt Brookins en Rick Pierpont gedomineerde muziek kent ook ingetogener, akoestischer fragmenten zoals in het mooie 'A Song for Dragons' en symfonischer passages zoals in de lange en imponerende epic 'Box of Dice (Does God Play?)'. Referenties aan Shadow Gallery doen opgeld maar in mijn oren ook aan Yes en IQ. De laatste vooral door de uitstekende zang van nieuwkomer Dimetrius LaFavors die qua dictie, intonatie en timing iets heeft van Peter Nicholls.
Odin's Court kan met dit album de concurrentie aan met andere, meer bekende progmetalbands, al is die marktsector overvol. Maar ook de liefhebber van prog en symfo komt volop aan zijn trekken op 'Turtles All The Way Down'. Geef de band een kans! Harry de Vries (wat een week 14)