Wat een week ... CD

LALO HUBER - Lost in KaliYuga (2009)

Voer voor toetsenfans ...

... dit soloalbum van Lalo Huber die de klavieren bespeelt bij de Argen- tijnse band Nexus en hier slechts wordt bijgestaan door drummer Luis Nakamura.
'Lost in Kali Yuga' is een heerlijk, warm werkstuk met volle synthesizers, virtuoze solo's en ondersteunende klanktapijten en het is ook genieten van Huber's Hammond Organ waardoor de associatie met Emerson, Lake and Palmer onvermijdelijk is. Maar de wat rustiger stukken doen ook Camel voorbijkomen.

Het perfect geproduceerde geheel draait lekker weg en bevat tracks die ideaal zijn om weg te dromen naar een leven zonder computers ('Compu- ters Never Die') of naar mooie vrouwen ('Still I Sense Your Hand') om ver- volgens weer wakker te worden geschud door het relatieve geweld van o.a. 'Universal Legion', met een wervelende Hammond Solo, en het donke- re en dreigende 'To Play and Die' dat qua sfeer refereert aan Bill Bruford's One of a Kind'.
Lalo Huber heeft een sterk product neergezet met 'Lost in Kali Yuga' dat mij ook weer eens aanzet tot het uit de kast lepelen van 'Metanoia' uit 2001 van zijn band Nexus. Want ook daar is sprake van hoge kwaliteit en 'Me- tanoia' is te lang al weer niet beluisterd. Voor de toetsenfans en symfo- liefhebbers onder ons: u kunt 'Lost in Kali Yuga' zonder vooraf te beluis- teren aanschaffen. Succes verzekerd! Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 40)