Wat een week ... CD

NOSOUND - Clouds (2008)

Wachten wordt soms beloond ...

... want wie nu de winkel binnenloopt voor het album 'Lightdark' van Nosound (lees de review op ProgLog AFTERglow over dit prachtige album) krijgt er gratis de bonus-cd 'Clouds' bij. Een kleine half uur extra muziek, verdeeld over vier tracks, die moeiteloos aansluiten bij de sfeer van het moederalbum.
Bij nadere bestudering blijkt het te gaan om een licht uitgebreide versie van de gelijknamige EP uit 2007, een tussendoortje om de fans voor te bereiden op de dynamischer koers van deze Italiaanse band.
"Go with the flow" schrijft collega JoJo over 'Lightdark' en dat advies gaat eens te meer op voor de muziek op 'Clouds'. Op de summiere basis (hetzij enkele akkoorden op de akoestische gitaar, hetzij een stevige rock-riff op de elektrische gitaar, hetzij een vaag synthesizertapijt) wordt minutenlang voortgeborduurd. De kalme stem van voorman Giancarlo Erra voert je mee, het aantal melodische wendingen is beperkt, maar meer dan dat lijkt ook niet nodig.
Allemaal fijn voor weifelaars zoals ik, maar ik kan me voorstellen dat kopers van het eerste uur zich belazerd zullen voelen. Peter Swart (wat een week 08)