WAT EEN WEEK ... CD

LEON ALVARADO - Charging The Electric Dream (2022)
 

Koptelefoon muziek ...            

    

 
... zo noemt multi-instrumentalist Leon Alvarado de muziek op zijn nieuwste album. De zeven tracks klinken ook goed door de speakers maar ik moet toegeven dat het muzikale landschap nog beter tot zijn recht komt met de koptelefoon op. Het betreft muziek die hij door de jaren heen maakte maar niet de rust vond om het uit te werken en uit te brengen door zijn drukke samenwerking met o.a. Bill Bruford, Tony Levin, Trey Gunn, Rick Wakeman, John Goodsall en vele anderen.
Dat landschap bestaat uit elektronische muziek waarbij hij duidelijk is geïnspireerd door Brian Eno, Tangerine Dream, Vangelis en Klaus Schulze. Het is niet alleen ambient om op weg te dromen maar kent ook zijn meer agressieve kanten zoals in 'Megapolis' en 'The Electric Dream' en wordt zelfs wat funky in 'Space Glitter'. Maar in alle gevallen is het beeldende muziek. Vandaar dat Alvarado naast dit album ook een video en een korte film heeft gemaakt. Deze komen binnenkort uit.
Al heb ik mijn eigen film in mijn hoofd, met de koptelefoon op, al gemaakt bij 'Charging The Electric Dream'. En dat is een prima film met uitstekende muziek!  Harry de Vries (wat een week 12)