WAT EEN WEEK ... CD

RYMO - Kinetic (2021)

 

Deze drummer en bandleider ...            
     


 

 ... Rymo i.c. Ryan Moran beweegt zich doorgaans in een ander segment van de muziek dan de progressieve rock. Zo maakt hij met zijn band Slightly Stoopid een fusie van funk, rock, reggae, hip-hop en punk. En hij trad live op met o.a. Snoop Dogg. Ook daar richten we ons doorgaans niet op ...
Toch een review van dit uitstekende album waarbij de aandacht ook werd getrokken door bijdragen van de hier welbekende Tony Levin. Het is een heerlijk sferisch album waarin wel degelijk progressieve elementen zijn verwerkt, vooral in de ruimtelijke toetspartijen van Tom Griesgraber, en waarop logischerwijze de percussie van Rymo een voorname rol speelt. Zoals het promovel vermeldt "This album is a sonic journey. The music touches down in various sounding regions around the globe and takes the listener on a ride". En dat is ook zo, een soort 'progressive world music' waardoor je je de ene keer 'down under' waant (de didgeridoo wordt een aantal keren ingezet), dan weer op Jamaica om via het Midden Oosten terug te keren naar Amerika of Europa.
De in een heldere, mooie produktie gezette 16 tracks op 'Kinetic' zullen de laser nog regelmatig sieren. Ze nemen je mee op een avontuurlijke en mooie reis. Vaccinatiepaspoort niet nodig!  Harry de Vries (wat een week 03)