Wat een week ... CD

PENDRAGON - Love Over Fear (2020)  

Zo die staat ...            

                                                                   

... het nieuwe album 'Love Over Fear' van de doorzetters van Pendragon. Doorzetters omdat ze volharden in het maken van heerlijke progrock met een symfonische 'touch' - andersom mag ook - maar ook doorzetters omdat ik ongelooflijk veel waardering heb voor hun voorman Nick Barrett. Die alles op alles zet om muzikant te blijven en daar van te leven, al is het soms op een houtje bijten. De huidige Corona-ellende zal het er ook voor hem niet makkelijker op maken aangezien de tournee gecanceld is en daarmee de verdiensten minimaal zullen zijn. 
Het uit tien tracks bestaande werkstuk van iets meer dan een uur koppelt geweldige melodielijnen aan weldadige, emotievolle gitaarsolo's van Barrett, o.a. op 12-strings gitaar, prachtig en warm gelardeerd met de keyboards van Clive Nolan - die ook heerlijke Mellotron tapijten neerlegt - en gedragen door de sterke ritmesectie van Peter Gee (bass) en
Jan-Vincent Velazco (drums). De beste drummer die ze ooit hadden volgens Barrett. 
Barrett c.s. wilden terug naar het immense symfonische geluid van de jaren '70 zonder te verzanden in solo's om de solo's. Dat is wat mij betreft uitstekend gelukt, een geweldig album dat mij vrolijk maakt in deze donkere tijden. Een 'Peak Experience' waard! Harry de Vries (wat een week 06)