Wat een week ... CD

LAURA MEADE - Remedium (2018)

Zangeres en pianiste ...

 

... Laura Meade (van IZZ) heeft haar solodebuut 'Remedium' uitgebracht. In samenwerking met IZZ'er John Galgano (o.a. keyboards, gitaar) en bijgestaan door o.a. Jason Hart (Renaissance, Camel). 
'Remedium' is een smaakvol, mooi geproduceerd album dat zich beweegt tussen aangeklede singer-songwriter composities zoals 'What I See From Here' en meer complexe, proggeoriëntieerde composities zoals het tekstueel intrigerende 'Sunflowers at Chernobyl' en het dreigende 'Dragons', beide uitgesponnen tracks waarin veel gebeurt. Het door Meade slechts op piano gespeelde 'ambient' miniatuurtje 'The Old Chapel at Dusk' bevat prachtige akkoorden en ik meen het thema nog een keer terug te horen in 'Dragons'. Laura Meade is een uitstekende zangeres met heel af en toe een associatie met Annie Haslam. Meade's stem is echter wat droog opgenomen. Slechts op enkele momenten krijgt de stem meer diepte doordat er wat galm op staat.
Het in een prachtige hoes gestoken 'Remedium', met een briljant lettertype voor de titels maar een wat 'mainstream' foto op de voorzijde, is een uitstekend werkstuk dat smaakt naar meer. Harry de Vries (wat een week 18)