Wat een week ... CD

GODLEY & CREME - Body of Work 1978-1988 (2017) 

5CC ...

 

... want Kevin Godley en Lol Creme vormden immers de helft van 10CC. Luisterend naar hun verzameld werk 'Body of Work' bekruipt mij de indruk dat hun aandeel in die succesvolle band weleens meer zou kunnen zijn geweest dan 5CC.
'Body of Work' bevat de albums 'L' (1978), 'Freeze Frame' (1979), 'Ismism' (1981), 'Birds of Prey' (1983), 'History Mix' (1985) en 'Goodbye Blue Sky' (1988), aangevuld met bonustracks en verpakt in een mooie box. Stuk voor stuk excellent werk dat duidelijk maakt dat Gouldman en Stewart binnen 10CC de populaire lijn trokken, met hits tot gevolg, terwijl Godley en Creme de innovators waren die experimenteerden met nieuwe of zelfbedachte technieken en op die wijze tot een bijzondere sound kwamen en tot verrassend opgebouwde composities.
Het is een waar festijn om al deze albums tot je te laten komen. Je weet niet wat je hoort, ik zat permanent op het puntje van mijn stoel. Op de automatische piloot was Godley en Creme namelijk vreemd. Deze box is een tijdloos document, een doos van pandora voor audiofielen maar ook voor luisteraars die niet vies zijn van experiment. Harry de Vries (wat een week 14)