Wat een week ... CD

STEVE HUNTER - Tone Poems Live (2014)

Geweldige gitarist …

... bekend van o.a. Peter Gabriel en Alice Cooper maar Steve Hunter is vooral ook bekend van de legendarische live-albums van Lou Reed uit '73 en '75 waarop hij met Dick Wagner een ongeëvenaard gitaargeluid neerzette.
Op 'Tone Poems Live' wordt hij ondersteund door bassist Tony Levin (geen introductie nodig), Phil Aaberg (keyboards, ook al Peter Gabriel) en Alvino Bennett (o.a. Dave Mason). 'Live' is overigens relatief. De muziek is live in de studio opgenomen, zonder 'overdubs' op schijf gezet en gefilmd, als ware er publiek aanwezig. Dit komt de authenticiteit ten goede.

Verwacht geen scheurende gitaren. Zoals hij zelf zegt "My fingers are built for pleasure not for speed". Het album bevat elf relatief ingetogen en instrumentale tracks waarop de inmiddels zo goed als blinde Hunter zijn kwaliteiten in de volle breedte en diepte etaleert. Zoals Bennett stelt "ik hoor alle drie Kings: Albert, BB en Freddy". Soms bluesy, dan soulful, dan weer rockend en ook de jazz niet vermijdend.
'Tone Poems Live' is een heerlijk album dat van begin tot eind boeit, lekker wegdraait en de zorgen van de dag even doet vergeten. Met dank aan de levende legende Steve Hunter en zijn kompanen. Harry de Vries (wat een week 40)