Wat een week ... CD

IAN ANDERSON - Homo Erraticus (2014)

Onuitputtelijke bron ... 


 … van inspiratie en creativiteit, zo kan de bovenkamer van Ian Anderson inmiddels wel worden beschouwd. Al ruim 46 jaar componist van bijna alle Jethro Tull songs op ruim 30 albums plus nog 6 solo-albums.
Er zal alleen nog maar werk onder Anderson's eigen naam verschijnen. Hij verloor bijna zijn identiteit aan Jethro Tull, de 17e eeuwse agrarisch expert die zijn identiteit op zijn beurt verloor aan de rockband. Einde van de band maar 'what's in a name' want 'Homo Erraticus' klinkt gewoon als Tull, met dien verstande dat de legendarische Martin Barre is vervangen door de prima 'snarenjeugd' van Florian Opahle, die wat mij betreft meer ruimte had mogen krijgen.
'Homo Erraticus' is een uitstekend album over de onverbeterlijke fouten van de mens als het gaat om oorlog en onderdrukking. Er wordt geweldig gemusiceerd, de produktie is helder en vol, de nog immer door folk geïnspireerde rockcomposities zijn zonder uitzondering solide en goed te noemen, al ligt het gevaar van eenvormigheid wat op de loer, en de stem en vooral het fluitspel van Anderson zijn van hoge kwaliteit. Heerlijk dat deze levende legende nog actief is. Harry de Vries (wat een week 18)