Wat een week ... CD

ELECTRIC SWAN - Electric Swan (2009)

De Italiaanse band Wicked Minds ...

... is een persoonlijke favoriet. Hun album 'Witchflower' uit 2006 toont de klasse van de band. Electric Swan is de sidekick van Wicked Minds' gitarist en mede-oprichter Lucio Calegari die blijkbaar en hoorbaar ruimte nodig had om buiten het bandconcept te treden.
Op dit debuutalbum houdt Electric Swan zich soms in de buurt op van Wicked Minds, vooral daar waar de toetsen van maatje Paolo Negri wat meer op de voorgrond treden en in twee nooit uitgebrachte composities van Wicked Minds. Maar meestal drijft men ervan weg en horen we gitaarge- oriënteerde, vrij stevige rock waarbij lijntjes naar Black Sabbath, Deep Purple en Grand Funk Railroad voor de hand liggen. De twee covers van
T-Rex Tommy Bolin's 'Teaser' en Metallica's 'Creeping Death' bevestigen dat beeld.

Ik vind het geheel wat rommelig. Enerzijds door de niet afgewogen en springerige produktie en anderzijds door het rafelige gitaarspel van Cale- gari. Maar dan nog is er voldoende te genieten, zeker als het nodig is om even af te reageren op de dagelijkse beslommeringen. Al heb ik dan toch de neiging om eerder naar de voorbeelden van Electric Swan te grijpen. Harry 'JoJo' de Vries (wat een week 44)