Wat een week ... CD

PHENOMENA - I, II, III (2018)

Prachtig uitgevoerde ...


   ... heruitgaven van de drie albums van Phenomena, een project van producer Tom Galley en gitarist Mel Galley (Whitesnake) ploften hier op de deurmat. De albums verschenen ooit in resp. 1985 ('Phenomena'), 1987 ('Dream Runner') en 1993 ('Innervision'). 
De twee voormannen verzamelden grote namen om zich heen zoals o.a. Glenn Hughes, Cozy Powell, Don Airey, Brian May en John Wetton die in wisselende samenstellingen drie interessante conceptalbums maakten waarop goed in het gehoor liggende rock á la Asia voorbijkomt met her en der wat prograndjes vooral door de keyboards van Richard Bailey en Leif Johansen. De albums vertellen ieder een verhaal varierend van science fiction tot aan aardse criminaliteit en maakten deel uit van een multi media concept waarbij de muziek, ondersteund door de teksten, het mooie art work en videoclips, de verhaallijn verbeeldde. 
Fans van wat commercieel getinte rock met progressieve invloeden zullen bij aanschaf niet teleurgesteld worden door deze in mooi art work gestoken Phenomena-trilogie. Harry de Vries (wat een week 06)