Wat een week ... CD

SPIRITS BURNING - An Alien Heat (2018) 

Een heerlijk spaceplaatje  ...


... heeft Spirits Burning onder de bezielende leiding van Don Falcone afgeleverd. Hier samen met sci-fi auteur Michael Moorcock (o.a. vocals, harmonica), op wiens boek 'Alien Heat', onderdeel van de trilogie 'The Dancers at the End of Time', dit dubbelalbum is gebaseerd.  
Falcone houdt er van om allerlei gasten om zich heen te verzamelen. Ook nu weer leden van Hawkwind (Wishart, Chadwick, Bernand) - Spirits Burning klinkt soms dan ook als een latere versie van hun legendarische inspiratiebron - en leden van de hard-rockband Blue Oyster Cult (o.a. Albert Bouchard). Spacerock met een assertieve saus zou ik het dan ook willen noemen. Het is heerlijk wegzweven op de 16 tracks op CD 1. Het zweven neemt nog eens toe op CD2 waar alle nummers in instrumentale uitvoering zijn opgenomen. 
Dit in een mooie hoes gestoken dubbelalbum bevalt mij uitstekend en biedt een mooie gelegenheid om op gezette tijden de hectiek van het dagelijkse leven te ontvluchten. Dat kan ook zonder geestverruimende middelen. Een paar capsules Spirits Burning voldoen namelijk ook! Harry de Vries (wat een week 27)